DLL Message.Box()
| gibon93 |
10-03-2010 07:42 |
|
Użytkownik Status: Offline Dołączył: 04-11-2009 |
czy jest mozliowsc wywolania Message.Box() z poziomu kodu DLL ?? pzdr Andrej |
|
|
| dark_astray. |
10-03-2010 10:32 |
|
|
Chodzi Ci o WinApi? Tak można importować funkcję MessageBox i ją wywołać, ale po co skoro jest ona w Frameworku? |
|
|
| johny_bravo |
10-03-2010 18:36 |
|
Użytkownik Status: Offline Dołączył: 18-02-2006 Skąd: Kraków |
Moze chodzilo Ci o klase MessageBox z System.Windows.Forms? To musisz sobie to assembly dodac do referencji, bo standardowo nie jest dodawane do normalnych dllek. You need to learn how to walk before you can run |
|
|
| somekind |
10-03-2010 23:04 |
|
Użytkownik Status: Offline Dołączył: 01-03-2008 Skąd: Polska, mieszkam w Polsce |
A z drugiej strony po co komu MessageBox w bibliotece? Samotranscendencja jest prafenomenem ewolucji. Dzieci należy trzymać z dala od Internetu. Od dzieci Internet głupieje. www.somekind.pl http://bykom-stop.avx.pl/ |
|
|
| johny_bravo |
10-03-2010 23:24 |
|
Użytkownik Status: Offline Dołączył: 18-02-2006 Skąd: Kraków |
Nie wiem Ale da sie ![]() You need to learn how to walk before you can run |
|
|
| somekind |
11-03-2010 00:27 |
|
Użytkownik Status: Offline Dołączył: 01-03-2008 Skąd: Polska, mieszkam w Polsce |
Kiedyś byłem mały i głupi i do dllki dałem referencje do System.Windows.Forms, żeby używać Timera... Ale z MessageBoxem, to już perwersja. ![]() Samotranscendencja jest prafenomenem ewolucji. Dzieci należy trzymać z dala od Internetu. Od dzieci Internet głupieje. www.somekind.pl http://bykom-stop.avx.pl/ |
|
|
| gibon93 |
11-03-2010 09:17 |
|
dziekuje za odpowiedzi ![]() hmmm..... po co ![]() jzu tlumacze jest taki program ja MetaTrader4 pod ktory ja programuje ![]() jezyk programowania MQL4 (taki uproszczony C ) ma on dosyc ograniczone mozliwosci jezli chodzi o programowanie dll`ka ma sie łączyć z z hostem i chce Message w momencie bledu pzdr Andrzej Ostatnio zmodyfikowany: 11-03-2010 09:18 przez gibon93 |
|
|
| deus. |
11-03-2010 09:20 |
|
|
Że się tak spytam - po jaką cholerę w MT używać .NET? Przecież to aplikacja MFC, do tego MetaTracer 4 jest budowany zabytkowym Visual C++ 6.0. MQL służy do czego służy, po jakiego grzyba chcesz .NET i MessageBoksa? Ostatnio zmodyfikowany: 11-03-2010 09:22 przez deus |
|
|
| gibon93 |
11-03-2010 09:28 |
|
deus. napisał: Że się tak spytam - po jaką cholerę w MT używać .NET? Przecież to aplikacja MFC, do tego MetaTracer 4 jest budowany zabytkowym Visual C++ 6.0. MQL służy do czego służy, po jakiego grzyba chcesz .NET i MessageBoksa? poniewaz nie znam C++ ![]() a C# jest latwiejszy ![]() przykald Wrappera jest w sieci wiec caly kod pisze w C# a po co mi to ......hmm ...do komunikacji kilku MT4 pzdr Andrzej |
|
|
| deus. |
11-03-2010 09:36 |
|
|
Nadal nie widzę sensu - MQL pozwala używać bibliotek dll, jak tak bardzo się na MessageBoksa napaliłeś: Ty robisz port MQL do C#? W sensie żeby skryptować MetaTradera 4 w C#? Przecież to nie ma sensu. W ogóle skryptowanie MetaTradera to idiotyzm (przynajmniej jeżeli o pisanie strategii), co najwyżej żeby zarobić na debilach i innych palantach myślących, że Forex to przewidywalny rynek, a ten jest czysto chaotyczny. Jest masa inteligentów, którzy jak w przypadku totka tworzą jakieś kosmiczne strategie, obliczenia i jak się raz przez przypadek sprawdzi to zaczynają w to wierzyć. Skryptowanie będzie mieć jakiś większy sens dopiero w wypadku MetaTradera 5 ze względu na znacznie większe możliwości, ale MQL5 się 'nieco' od 4 różni. Tak, podważam sens robienia własnych wyznaczników, automatyzowania handlu etc. |
|
|
|
|
|
| 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości) |
|---|
| (żadnych zarejestrowanych użytkowników) |

Ale da sie