C# i jego Frameworks
Strona [ 1 ] z 1
| Kunai |
09-03-2010 23:38 |
|
|
Chyba to podforum najbardziej się nada... Ok, z C# znam raczej aspekty desktopowe, w ASP.NET napisałem za to ledwie dwie małe strony... nie mam więc wielkiej wprawy. Nie orientuje się też w technologiach webowych, a chciałbym nieco to zmienić. Liznąłem trochę Javowych technologii, ostatnio Koziołek w innym temacie wymienił kilka (jak sprawdziłem) dużych frameworków, które znowu wnoszą coś nowego do tematu. Czyli jest w czym wybierać, a co więcej podobno całkiem fajnie działa ![]() A jak sprawa stoi z .NET-em? Na wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/L[...]application_frameworks#ASP.NET nie ma tego za dużo i nie odniosłem też wrażenia żeby frameworki wyróżniały się jakoś szczególnie. Jak to z tym jest, ludzie pisują raczej w czystym c#/asp.net (można tak w ogóle napisać? ), bo MS dostarcza fajne, własne rozwiązania? Czy może Java ma tutaj znacznie większy kawałek rynku?
|
|
|
| Mendoza |
10-03-2010 01:07 |
|
Użytkownik Status: Offline Dołączył: 28-07-2007 Skąd: z domu |
Ale do czego te frameworki chcesz? Podaj coś konkretnego. |
|
|
| Kunai |
10-03-2010 01:39 |
|
|
Mendoza napisał: Ale do czego te frameworki chcesz? Podaj coś konkretnego. Do niczego konkretnego, zwyczajnie ciekawi mnie ile alternatyw oferuje asp.net i na jakim poziomie są to alternatywy. Nie mam po prostu żadnego rozeznania w temacie, gdybym miał tworzyć witrynę nie wiedziałbym na co warto spojrzeć. |
|
|
| Mendoza |
10-03-2010 01:46 |
|
Użytkownik Status: Offline Dołączył: 28-07-2007 Skąd: z domu |
Alternatywa dla ASP.NET Web Forms jest ASP.NET MVC. O to chodzi? Ostatnio zmodyfikowany: 10-03-2010 01:46 przez Mendoza |
|
|
|
|
|
Strona [ 1 ] z 1
| 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości) |
|---|
| (żadnych zarejestrowanych użytkowników) |

), bo MS dostarcza fajne, własne rozwiązania? Czy może Java ma tutaj znacznie większy kawałek rynku?