SslStream pomijanie błędów ssla

szukaj na forum nowy temat odpowiedz

Strona [ 1 ] z 1

h0wl ten post 08-02-2010 13:13

Użytkownik
Status: Offline
Witam,

napisałem prosty programik, który łączy się po ssl-u z serwerem, jednak występują problemy i podczas łączenia dostaję komunikat:
Unhandled Exception: System.IO.IOException: The authentication or decryption has failed. ---> Mono.Security.Protocol.Tls.TlsException: Invalid certificate received from server.
  at Mono.Security.Protocol.Tls.Handshake.Client.TlsServerCertificate.validateCertificates (Mono.Security.X509.X509CertificateCollection certificates) [0x00000]
  at Mono.Security.Protocol.Tls.Handshake.Client.TlsServerCertificate.ProcessAsTls1 () [0x00000]
  at Mono.Security.Protocol.Tls.Handshake.HandshakeMessage.Process () [0x00000]
  at (wrapper remoting-invoke-with-check) Mono.Security.Protocol.Tls.Handshake.HandshakeMessage:Process ()
  at Mono.Security.Protocol.Tls.ClientRecordProtocol.ProcessHandshakeMessage (Mono.Security.Protocol.Tls.TlsStream handMsg) [0x00000]
  at Mono.Security.Protocol.Tls.RecordProtocol.InternalReceiveRecordCallback (IAsyncResult asyncResult) [0x00000] 

Wina z tego co wiem leży po stronie serwera dlatego chce ignorować błędy ssla. Googlowalem już dobre 2 godziny znalazłem parę rozwiązań jednak żadne z nich nie pomogło (Callback zwracajacy zawsze true).

Kod:

string host = "jakishost.pl";
                int port = 8084;

TcpClient client = new TcpClient(host, port);
                NetworkStream netStream = client.GetStream();
                SslStream sslStream = new SslStream(netStream, false);
                sslStream.AuthenticateAsClient(host); // tutaj wystepuje exception, ktory chce ignorowac

pozdrawiam

Ostatnio zmodyfikowany: 08-02-2010 13:21 przez h0wl
Przejdź na górę strony
szukaj na forum nowy temat odpowiedz

Strona [ 1 ] z 1

1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości)
(żadnych zarejestrowanych użytkowników)

Copyright © 2000-2006 by Coyote Group 0.9.3-pre3
Czas generowania strony: 0.0425 sek. (zapytań SQL: 9)