[Indy] Acess Violation
Strona [ 1 ] z 1
| pejotr_ |
30-06-2007 20:13 |
|
|
mam problem którego niestetty nie moge rozwikłać. Otóż stworzyłem nowy Unit i tak zdefiniowałem klase odpowiedzialna za konkretne działania: type TLib = class(TObject) ID_HTTP : TIdHTTP; ID_COOKIE_MANAGER: TIdCookieManager; private strUser_Name, strUser_Password, strUser_Server, strUser_Agent: string; boolConnected : boolean; procedure DISCONNECT(); public constructor Create(); procedure CONNECT(); procedure SET_CONFIG(); end; constructor TLib.Create(); begin ID_HTTP := TIdHTTP.Create(nil); ID_COOKIE_MANAGER := TIdCookieManager.Create(nil); with ID_HTTP do begin with Request do begin UserAgent := strUser_Agent; Accept:= CstrAccept; AcceptLanguage := CstrAccept_Language; AcceptEncoding := CStrAccept_Encoding; Connection := CstrConnection; CacheControl := CstrCache_Control; ContentType := CstrContent_Type; end; AllowCookies := true; CookieManager := ID_COOKIE_MANAGER; end; end; Utworzylem tez forme i na nie przycisk który wywołuje procedure Create w TLib i za każdym razem dostaję wyjątek "Access violation .... " nie wime dlaczego. Program zatrzymuje sie na: Szukałem po forum i znalazłem http://forum.4programmers.net/viewtopic.php?p=328325. Napisane podobnie jak to moje(tyle ze jako oddzielny wątek), więc nie rozumiem dlaczego mój kod nie działa Z góry dziękuje za wszelką pomoc... |
|
|
| pejotr |
30-06-2007 22:02 |
|
|
Tia... zapomniałem że w delphi trzeba samemu wywołac konstruktor
|
|
|
|
|