Strona główna forum Kategoria forum

Temat został zablokowany. Nie możesz odpowiadać oraz edytować postów w tym temacie.

wyder 2004-06-07 01:29
Witajcie! od pewnego czasu pisze w Turbo Pascalu, i powoli zaczynam zdawac sobie sprawe z ogromnego potencjalu tego jezyka. [błąd ortograficzny] nudzi mnie juz pisanie sortowan i innych [błąd ortograficzny] rzeczy postanowilem sie wziąĆ za troche [błąd ortograficzny] projekt. Mianowicie mysle przysiasc tak ze dwa tygodnie solidnie na wakacjach i napisac system operacyjny. W pierwotnym zamysle mialo to byc polaczenie windowsa, linuxa i unixa, ale chyba poprzestane tylko na systemie laczacym pozytywne cechy windowsa i linuxa. Poniewaz jeszcze troche zejdzie zanim sie za to wezme, chetnie wsylucham waszych opini na ten temat i ewentualnych sugestii i wymagan co do nowego systemu, ewentualnie jakis innowacyjnych pomyslow. UWAGA promocja!  osoby ktore zglosza najciekawsze pomysly beda mialy szanse nabyc moj nowy i rewolucyjny system operacyjny z 50% znizka!
1 2 3 4 5 6 710 11  » 109 odpowiedzi
1 2 3 4 5 6 710 11  »
Marmar 2004-06-07 01:41
  • 2003-11-24 03:01
  • 2008-06-04 01:29
  • 299
No powaliłeś mnie tym postem :))))
Gratuluje odwagi:)))
Ja jestem za slaby w te klocki by cokolwiek radzic.
Marooned 2004-06-07 01:45
  • 2002-08-11 14:35
  • wczoraj, 18:25
  • Administratorzy
UWAGA promocja!  osoby ktore zglosza najciekawsze pomysly beda mialy szanse nabyc moj nowy i rewolucyjny system operacyjny z 50% znizka!

user image

"In the brave new world of the year 2000, a kiss can still break your heart." - Program from Cirque du Soleil's Alegría

Nad tymi gwiazdami jest wszechświat szybujących potworów! Wiedziałaś?

2GB za free :)
kat-Zygfryd 2004-06-07 06:33
  • 2004-06-04 16:48
  • 2007-12-25 04:17
  • 81
Jezus Maria, ten topic powinien isc do dzialu "Humor" pod "Kolejny mysli z umie pisac systemy", panowie moderatorzy?
WeeR 2004-06-07 06:52
  • 2003-07-11 17:32
  • 2011-03-16 19:39
  • 606
Mianowicie mysle przysiasc tak ze dwa tygodnie solidnie na wakacjach i napisac system operacyjny

[???]  w 2 tygodnie napisać system operacyjny ?? good luck;].... szykuje się następna Wingroza
flabra 2004-06-07 07:20
  • 2003-10-22 09:02
  • 2012-05-23 07:14
  • Moderatorzy
A ja zamówie... System ma być szybszy od tych istniejących, full PM, bezpieczniejszy, bez dziur, ma chodzic płynnie na 386 z 16 Mb ramu, Ma miec interfejs graficzny, ma byc full multimedia no i na poczatek musi byc free, zeby ktokolwiek go chciał.  [diabel] Masz na to 2 tygodnie  :d

// Do postu poniżej:

ironia zamaskowana kpina; drwina zawarta w pozornej aprobacie; lekki sarkazm, ujęty w wypowiedź, której zamierzony sens jest odwrotnością dosłownego znaczenia słów.
(Słownik wyrazów obcych i zwrotów obcojęzycznych Władysława Kopalińskiego)

Linuksa, czy innego Uniksa, można opisać za pomocą logiki boolowskiej a nie za pomocą prawdopodobieństwa.

'System szesnastkowy jest wspaniały! W skali od 1 do 10 daję mu E'

extreme safety for Ubuntu:
sudo echo -e 'Defaults targetpw\nDefaults timestamp_timeout=0' >> /etc/sudoers
wyder 2004-06-07 08:14
A ja zamówie... System ma być szybszy od tych istniejących, full PM, bezpieczniejszy, bez dziur, ma chodzic płynnie na 386 z 16 Mb ramu, Ma miec interfejs graficzny, ma byc full multimedia no i na poczatek musi byc free, zeby ktokolwiek go chciał.  [diabel] Masz na to 2 tygodnie  :d
No! wreszscie czlowiek ktory wierzy w moje mozliwosci. W sumie wszystko co wyzej napisales juz wziolem pod uwage, system bez wnikow bedzie chodzil na 386 nawet z 8 mb ramu. Z tym freewere to chyba raczej nie wypali ( no chyba ze jakas wersja demo ) Ale ty mozesz liczyc na znizke. skontaktuj sie ze mna jak bedziesz go chcial zakupic, tak w lipcu powinien byc gotowy. Bedziesz mial prawo nabyc go po promocyjnej cenie.
CyberKid 2004-06-07 08:14
  • 2003-07-29 16:06
  • wczoraj, 15:09
  • 2,695
ech, pzypomina mi się jak byłem kilka lat młodszy, też próbowałem, ale w asm a nie w Pascalu. Jednak nic z tego nie wyszło, bo nie wiedziałem, że musze stosowi przydzielić pamięć i nie wiedziałem jak zmienić wektor przerwania, oraz choćby jak używać pamięci spoza base memory.

Teraz wiem nieco więcej, mam na dysku źródełko takiego jednego FreeOSa i tam w asm jest wszystko ładnie napisane. Chociaż wiem, że od tego czasu dowiedziałem się sporo to nie biorę się już po raz drugi za to, bo wiem, że moja wiedza jest zbyt mała.

I jeszcze jedno. Chcesz pisać sys operacyjny w Pascalu ?? :-8  Bo z Twojej wypowiedzi tak wynika. Ech i z góry zakładasz, że go sprzedasz?? Napisz może ile masz latek  :p

// Dalej zakładasz, że go sprzedasz???  :-8 ja tam nie wierze w Twoje siły bo jest to niemożliwe. Oczywicho sys może chodzić ładnie, a nawet super, ale tylko na Twojej maszynie, bo watpię byś dał rade napisać sterowniki do większości urządzeń znajdujących się na rynku. Chodzi tu o karty graficzne, dźwiękowe, modemy etc.

A może by tak popracować w Antennie?

http://www.youtube.com/watch?v=7B184XQntqk
wyder 2004-06-07 08:31
ech, pzypomina mi się jak byłem kilka lat młodszy, też próbowałem, ale w asm a nie w Pascalu. Jednak nic z tego nie wyszło, bo nie wiedziałem, że musze stosowi przydzielić pamięć i nie wiedziałem jak zmienić wektor przerwania, oraz choćby jak używać pamięci spoza base memory.

Teraz wiem nieco więcej, mam na dysku źródełko takiego jednego FreeOSa i tam w asm jest wszystko ładnie napisane. Chociaż wiem, że od tego czasu dowiedziałem się sporo to nie biorę się już po raz drugi za to, bo wiem, że moja wiedza jest zbyt mała.

I jeszcze jedno. Chcesz pisać sys operacyjny w Pascalu ?? :-8  Bo z Twojej wypowiedzi tak wynika. Ech i z góry zakładasz, że go sprzedasz?? Ech, napisz może ile masz latek  :p

Mam 20 lat. Nie zakladam ze go sprzedam, ja to wiem. O rzeczach o ktorych pisales na poczatku wiedzialem juz w wieku 15 lat, kiedy dopiero zaczynalem uczyc sie programowac. Przeczytalem bodajze w gazecie "Mama tata komputer i ja". Mysle ze moja wiedza jest wystarczajaca. Mam pare prostych i innowacyjnych pomyslow ktore moga sie okazac rewolucyjne przy pisaniu tegoz systemu.

berl 2004-06-07 08:37
  • 2002-10-14 19:59
  • 2011-10-20 11:15
O, to mamy geniusza na forum. Zapraszamy do rejestracji, może w końcu ktoś będzie odpowiadał na moje pytania na forum, bo na razie to odpowiedzi tysiąc, a żadnej prawidłowej.

Tak czy siak - powodzenia.

Słowa kierownika : To, jak wy zdążycie to napisać, to ja mam w szeroko rozumianej du*ie.
http://project1.pl
Pedros 2004-06-07 08:51
  • 2002-04-30 16:16
  • 2012-04-15 20:14
Ale wy wszyscy jestescie niemili zamiast podniesc czlowieka na duchu powiedziec mu dasz rade itp to go mieszacie z blotem ;-) Ja bylbym nawet sklonny uwierzyc ale jak sie dowiem jak zamierzasz kompilowac ten twoj windolinux ? :)

I nie smiejcie sie z kolegi Tovards tak samo zaczynal tylko ze on chyba wiedzial co robi :)

Google mym pasterzem nie brak mi niczego...
http://wdict.net
atom

Ilość odpowiedzi na stronę

1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości)

4programmers.net